Uuden Alku

IMG-20190815-WA0031 (2)
Sami Joukainen

Sami Joukainen

Sami Joukainen, 46-vuotias fysioterapeutti sekä PhysioTrainer.

Monella tapaa elämässäni on tapahtunut, ja tulee vielä tapahtumaan uusia isoja asioita.

Peliuran jälkeen on rakennettu työelämää, joka on tuonut omia haasteita. Hiljalleen työelämän suhteen alkaa tasapaino löytymään. Kotisivujen aikaansaaminen otti myös tovin. Asia konkretisoitui pelaamisen loputtua. Kasperin yhteydenoton jälkeen saatiin liikettä tällekin saralle. Toivon, että tämä tuo minulle lisää töitä ja pystyn antamaan kotisivujeni ja blogikirjoitusteni kautta asiakkailleni lisäarvoa. 

Työelämäni tällä hetkellä on T:mi Jokeri 10:n kautta tehdä fysioterapiaa, hierontaa sekä PT-töitä. Lisäksi olen Haminan Palloilijoiden (HP) junioripäällikkö rakastamani lajin, pesäpallon, parissa. Näiden kahden työn yhteensovittaminen on onnistunut tällä hetkellä vaivattomasti. Tykkään siitä, että työt eroavat toisistaan, mutta kuitenkin täydentävät toisiaan. Työskennellessäni nuorten parissa tarkkailen paljon heidän kehon hallintaa ja mahdollisia vääriä liikemalleja. Fysioterapeutin ammatti antaa näihin mahdollisuuden korjata näitä ongelmia ja niistä johtuvia vaivoja. Pystyn myös tuomaan uusia keinoja nuorten oikeanlaiseen harjoitteluun. Tämä taas ennaltaehkäisee vammoja. Odotan innollani pääseväni vaikuttamaan ensi talven HP:n junioireiden harjoitteluun. PT-asiakkaistani osa tietääkin, kuinka tärkeänä näen pakaran toiminnan. Se tulee tutuksi ensi talven harjoitteissa.

Mitä HP:n työ antaa itselleni fysioterapian saralla?

Tärkeimpänä koen itselleni sen, mitä se antaa henkisellä puolella – tasapainottaa kokonaisuutta. Pesäpallo on kuulunut sydämeeni siitä asti, kun aloin sitä pelaamaan. Koen etuoikeutetuksi sen, että saan toimia kyseisen lajin parissa työelämässä, niin aikanaan ammattiurheilijana kuin nyt junioripäällikkönä.

Jokeri 10:n kautta tulevissa asiakaskohtaamisissa puhumme paljon asiaa. Sivuamme usein myös HP:n työtä. Se kirvoittaa monesti mitä erilaisimpiin keskusteluihin. Vaihdamme usein ajatuksia nuorista ja heidän tarpeistaan sekä kehittymisestä.

Kysyn joidenkin kohdalla asiakkaani mielipidettä omista ajatuksistani ja se joko vahvistaa omia ajatuksiani tai pistää miettimään asioita uudelta kantilta. Aina omat ajatukseni eivät ole niitä parhaimpia. Silloin pitää katsoa peiliin ja arvioida asioita uudelleen. Ei pelkästään työnsaralla, vaan elämässä muutenkin.

Olen huomannut pidempään hoitotyöstä poissaollessani, että kun palaan sosiaaliseen hoitotilanteeseen, niin keskustelu asiakkaitteni kanssa antaa itselleni paljon ja tajuan kuinka hieno ammatti minulla on. Antaminen on molemminpuolista. Pyrin tarjoamaan hoitoa vaivoihin ja saan Teiltä asiakkailtani omaan elämänkuvaani erilaisia näkökulmia.

Päänsärkypotilaiden auttaminen fysioterapialla ja hieronnalla

Asiakkaistani suurin osa on TULE, eli tuki ja liikuntaongelmista kärsiviä. Heillä on usein kipua alaselässä, pistontunnetta tai särkyä jompaan kumpaan jalkaan, niin sanottua säteilykipuja.

Tapahtuipa viime viikolla: Naisasiakkaani tuli tovin vaivanneen päänsäryn takia hoitooni. Käsittelyni jälkeen päänsärky poistui ja sain myös rintarangan alueen sekä alaselässä olleet fasettilukot auki.

Tässä esimerkki onnistuneesta yhden hoitokerran helpottavasta hoidosta. Ainahan asia ei ratkea yhdellä hoitokerralla, vaan tarvitaan useampi hoitokerta. Aina tämäkään ei riitä. Tällöin ohjaan asiakkaani lääkärin vastaanotolle tai voin myös myöntää, etten kykene asiakastani auttamaan. Tällöin  mietitään yhdessä jatkotoimenpiteitä. Ohjaanko kollegalle vai minne?

Onko tarvetta kuvantamiselle vai mikä, mutta usein kuvantaminen helpottaa löytämään syyn asiakkaan kipuihin ja tällöin hoitolinjan valinta helpottuu itsellenikin.

Fysioterapia-lähetteellä onnistuu myös KELA-korvauksen saanti

Minun hoidoistani on mahdollista saada myös Kela-korvausta lähetteellä. Tervetuloa kokeilemaan!

Jatkossa kotisivuilleni tulee myös ajanvarausjärjestelmä, jolloin asiakas voi varata ajan netin kautta. Tällä hetkellä parhaiten kontaktointi onnistuu tekstiviestin kautta tai sähköpostin kautta. Tiloihini on rakenteilla myös pienimuotoinen kuntosali, jolloin tarvittavat asiakkaalle ohjaamat harjoitteet onnistuvat Jokeri 10:n tiloissa paikan päällä, eikä sitä varten tarvitse mennä erilliselle kuntosalille.

Hyvää loppukesää teille kaikille. Lähestykää sähköpostilla teitä askaruttavissa asioissa niin selvitellään. Ollaan kuulolla!

Seuraa jokeri kymppiä somessa