Vaikeudet selättäen

Sami Joukainen

Sami Joukainen

Sami Joukainen, 46-vuotias fysioterapeutti sekä PhysioTrainer.

Ajoittain usko tulevaisuuteen on ollut koetuksella, mutta ajatuksiini elämästä on aina kuulunut eteenpäin pyrkiminen eikä itsesäälissä tarpominen. Elämän pitääkin olla ylä-ja alamäkeä, jotta elämä on elämisen arvoista. Elämää voisi olla helppo elää turvallisesti, ilman heittäytymistä epätietoon, ns. mukavuusalueella eläen, mutta se ei kuulu tapaani elää elämääni.

Tämän hetken aika on haastavaa korona suhteen, mutta samalla tästäkin löytyy positiivisia asioita, jos jätetään ulkopuolelle kuoleman johtaneet tartunnat.

Perheiden yhteinen aika on varmaankin lisääntynyt. Meidän jokaisen on ollut pakko pysähtyä. Osalle tämä on ollut välttämätöntä jossain vaiheessa ja nyt se on tullut ikävän pandemian kautta. Yhteistyö on monella osa-alueella on lisääntynyt ja sitä kautta näen hitsautumista yhteen. Toisen huoli on yhteinen huoli.

Se, että moni purkaa pahaa oloaan somessa. Jokaisella on siihen kylläkin oikeus, mutta mitä me muuta voidaan asialle, kuin noudattaa annettuja turvallisuus määräyksiä. Samoin, kun jos sataa niin sitten sataa ja aurinko ei paista. Riippuu paljon siitä, miten me suhtaudutaan asioihin. Saamme jokaisesta asiasta negatiivisen, jos meidän elämän ajatus on se. Minun ei.

Peruutuksia on jonkin verran tullut omassa Jokeri 10:n yrityksessäni. Sillekään ei voi mitään. Mutta koin oman lottovoittoni saadessani vaki paikan Saviston kodin nuorten päihdehuollon ohjaajana reilu kk sitten.

Siksi varattavia aikoja ei ole niin paljon kuin aiemmin. Avaan aina vapaille saatuani työvuorot Saviston kodilta.

Jokeri 10 yritykseni on toiminut 2 vuotta Kanervistontien osoitteessa. Asiakas määräni ei ole sitä kautta riittänyt elämiseen ja olen joutunut etsimään lisätöitä mistä milloinkin. Nyt sen aika on ohi ja keskityn pääsääntöisesti ohjaajan työhöni ja vapailla sieltä, teen fysioterapia ja hieronta töitä. Tällä hetkellä en kuitenkaan ole elämiseni suhteen sen varassa ja olen enemmän kuin onnellinen.

Vihdoinkin on enemmän aikaa itselleni ja pojilleni. Levon merkitystä ei voi väheksyä ja sen aika on nyt. Pyrkien karsimaan ylimääräiset menoni minimiin. Nautin tilanteestani. Valo on siis vihdoin löytynyt. Missään vaiheessa se usko ei ollut loppumassa, mutta ohuena se on ollut.

Voimia teille kaikille ja iso kiitos asiakkailleni mukana olosta. Tästäkin me selviydytään. Ottaa oman aikansa. Positiivisia virtauksia meille kaikille

Seuraa jokeri kymppiä somessa