Yhteenveto vuodesta 2019

Sami Joukainen

Sami Joukainen

Sami Joukainen, 46-vuotias fysioterapeutti sekä PhysioTrainer.

Vihdoin junassa matkalla mamman luokse Konginkankaalle, jossa vietämme joululoman. Hyvää ruokaa, kiirettömyyttä, yhdessäoloa ja oletan muutaman korttipelinkin pelaavani. Ulkojäät olisi teinien toiveissa, mutta Suomen talviset kelit eivät välttämättä edesauta ulkojäiden jäädyttämistä. Aika näyttää.

Maaliskuussa 1.3.2019 tuli Jokeri 10:n toiminnassa 1 vuosi täyteen nykyisissä tiloissa. Tulevaisuus tuo muutoksen, että entinen pelikaverini, ystäväni ja bändikaverini Tommi Mäentausta aloittaa kanssani samoissa tiloissa työskentelyn.

Mennyt vuosi sisälsi pääasiassa niska-ja selkäkipuisia asiakkaita. TULES-vaivoista kärsiviä. Osalla oli muutaman kerran hoitojakso ja useilla 1-2X hoitokertoja. Loppukesästä Jokeri 10 avasi oman nettisivun, samoin nettiajanvaraus tuli syksyn aikana. Kiitoksia kaikille mukana olleille, jotka tämän mahdollisti.

Aluksi avatut sivut toivat mukavasti asiakkaita ja oletin, että tästä se hiljalleen lähtee, mutta edelleen täytyy töitä tehdä markkinoinnin osalta, jotta elanto Jokeri 10:n toiminnalla olisi mahdollista.

Määräaikainen työsopimukseni Haminan Palloilijoiden kanssa tuli päätökseen lokakuun lopussa. Sain kesän työskennellä rakkaan lajini pesäpallon parissa. Harmillisesti työni loppui aikaan, jolloin käteni tuloksen olisi toivottavasti talviharjoittelun muodossa alkanut vasta näkymään tulevaisuudessa junioreiden osalta. Aikansa kutakin ja eteenpäin. Taka-askelia muutama, puhallus ja kohti tulevaisuutta. Tämä meidän jokaisen pitäisi muistaa elämämme polulla. Surkutteluun ei kannata jäädä pitkäksi aikaa. Näitä keskusteluita on myös tämän vuoden puolella käyty joidenkin asiakkaiden kohdalla hoitotilanteen aikana.

Olen aiemmin vihjaillut tulevista muutoksista. Voin kuvitella, että en ole itse kyennyt joka tilanteessa olemaan se Sami, jonka asiakkaat ovat oppineet tuntemaan. Muutos sisältää sen, että muutan 1.1. vuokrahuoneistoon ja tämä on tuottanut ajoittain mielialassani vaihtelua. Asiakaspalvelutyössä tämä on ajoittain haasteellista, mutta mielestäni olen suoriutunut suhteellisen hyvin.

Paljon on pitänyt katsoa peiliin ja miettiä omia valintoja. Vielä edessä on mietintöjä, kuka Sami on ihmisenä. Valmista ei tule ja se elämästämme tekeekin mielenkiintoista, että koko ajan joutuu arvioimaan itseään ja kasvamaan ihmisenä. Ystävät on edelleenkin tärkeä voimavara. Kiitos ystäväni mukana olostanne.

Huhtikuussa julkaistiin elämänkertani Harri Liekolan kirjoittamana. Tuntemukset julkaisun jälkeen oli kummallinen. Aloin nukkumaan paremmin. Jokin stressi laukesi. En tiedostanut sitä kirjan tekovaiheessa, mutta tuntemukset oli upeat julkaisun jälkeen. Olen otettu siitä, että sain kokea kyseisen tuntemuksen. Kiitos Docendo ja Harri Liekola.

Perheeseeni kuuluu kaksi teini-ikäistä poikaa. Molemmat pelaavat pesäpalloa KPL:n juniori joukkueissa. On ollut hienoa seurata poikain pelejä ja kasvamista urheilijaksi. Nuorempi muistuttelee aika-ajoin C-poikain saavutetusta Suomen mestaruudesta. Ylpeydellä, sen hänelle sallin. Koettakaa jatkaa työtänne urheilun parissa. Ne elämykset, mitä saatte, ette saa mistään työelämästä.

Itselläni säännöllinen urheilu on jäänyt kahdeksi vuodeksi liian vähälle. Pyrkimyksenä on tulevana vuotena sitä lisätä. En siis lupaa, mutta yritän.

Työni yrittäjänä ohjaa tulevanakin vuotena elämän rytmiäni. Sitä kohti, mutta nyt hiljentyminen joulun viettoon.

Rauhaisaa joulua teille kaikille ja hyvää Uutta Vuotta 2020.

Seuraa jokeri kymppiä somessa